Tue. Nov 19th, 2019

Befutottak az első vélemények Brad Pitt legújabb sci-fi-jéről

Brad Pitt kontra Brad Pitt várható majd az Oscaron?

Ugyan a magyar mozikba csak szeptember 19-én érkezik, a Velencei Filmfesztiválon már bemutatták a Brad Pitt, Liv Tyler és Tommy Lee Jones főszereplésével készült Ad Astrát, ami egyöntetűen lenyűgözte a kritikusokat.

Íme néhány példa a teljesség igénye nélkül:

James Mottram – Total Film: Szép, merész és figyelemre méltó módon kivitelezett. Kétségkívül ez Grey remekműve és Pitt is karrierje egyik legjobb alakítását nyújtja benne.

David Ehrlich – indieWire: A Solaris óta ez az egyik legjobban elmesélt, különös módon optimista hangulatot árasztó űrodüsszeia.

Rodrigo Perez – The Playlist: James Gray egy meditatív, de megindító űrodüsszeiát tett le az asztalra, ami megmutatja, hogy a világűr peremén is van remény és emberiesség.

Pitt-nek a jelek szerint egy jelölés minimum összejöhet a filmért, és ha belekalkuláljuk, hogy a Volt egyszer egy Hollywood-ban nyújtott alakításáért ugyanezt rebesgetik, simán összejöhet egy két külön kategóriás vagy ugyanazon kategóriás jelölés a színésznek (attól függően, hogy a Tarantino-moziért főszereplő vagy mellékszereplő kategóriában indítják). Megérdemelné!