Sun. Dec 15th, 2019

20 dolog, amit tudjuk, hogy nem tudtál a Legendás állatok folytatásáról

Jövő héttől (november 15.) kerül mozikba J. K. Rowling varázsvilágának következő darabja, a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei (egyes mozikban akár már szerdán, premier előtt is megtekinthető lesz). Ennek kapcsán szedtünk most össze nektek néhány érdekességet a filmről.

1) Nem merült még fel bennetek a kérdés: ha Göthét kicsapták a Roxfortból, hogyan varázsol, és miért dolgozik a Mágiaügyi Minisztériumnak (Hagrid, akivel ugyanez történt, csak „gondnok” a varázslóiskolában)? Nos, Rowling szerint erre a kérdésre hamarosan választ kapunk!

2) Az írónő megerősítette, hogy a szerteágazó cselekmény ellenére továbbra is Göthe a filmek főszereplője.

3) A film forgatása 2017. januárjában kezdődött, és azon év decemberéig tartott.

4) Johnny Depp úgy írt alá Gellert Grindelwald szerepére, hogy el sem olvasta a forgatókönyvet. Elmondása szerint azért, mert nagy rajongója a szériának, és mindenképpen benne akart lenni.

5) Apropó Depp. A produkciót sokat támadták a színész szerepeltetése miatt, mióta kiderült, hogy állítólag bántalmazta volt feleségét, Amber Heard-öt. Mindenki kedvenc Jack Sparrow-ja tagadta a vádakat, perdöntő bizonyíték azóta sem került elő az ügyben. Rowling kiállt választása mellett, megvédve Deppet és a produkciót.

6) Szintén nagy port kavart a hír, miszerint Dumbledore homoszexualitása nem lesz kellően kihangsúlyozva a filmben. Ugye, micsoda problémák? A hírek szerint Jude Law alakításában kiváló Dumbledore-t láthatunk majd!

7) A Göthe bátyját, Theseust játszó Callum Turner igazából 8 évvel fiatalabb Eddie Redmayne-nél. Callum a meghallgatás során adott egy csókot színészkollégája homlokára, szerinte ez hozta meg neki a szerepet.

8) Nicolas Flamel, a Harry Potter és a Bölcsek Kövéből névlegesen ismert alkimista, a Bölcsek Kövének elkészítője is tiszteletét teszi a filmben. Őt (a neve hangzásának ellenére) a mexikói származású Brontis Jodorowsky formálja meg.

9) Az előzetesből kiderült, hogy a Claudia Kim alakította Nagini nem más, mint Voldemort későbbi házikedvence! A karakter Maledictus, vagyis olyan hölgy, aki egy vérátok következtében lassanként átalakul valamilyen szörnyeteggé. Rowling a twitteren felfedte a név eredetét is: Naga egy kígyószerű mitikus lény az indonéz mitológiában. Néha szárnyasként, néha pedig félig ember-félig kígyó lányként ábrázolják.

10) Az előző filmben említés szintjén szereplő Leta Lestrange immár hús-vér valójában megjelenik Zoë Kravitz alakításában, és kiderül, mi okozott törést közte, és Göthe között. A Lestrange-család nagy hírnévvel rendelkezik a varázslótársadalomban, sok sötét varázsló, és Halálfaló került ki közülük.

11) Eddie Redmayne a kérdésre, hogy szerinte kinek kellene szerepelnie még fiatal kiadásban a Harry Potter-szereplők közül, azt mondta, a fiatal Hagridot nagyon szívesen látná!

12) Az előző film minden főbb karaktere visszatér a folytatásra, úgy, mint Queenie, Tina, Kowalski, Göthe és Grindelwald.

13) Credence is visszatér, annak ellenére, hogy az előző rész végén úgy tűnt, az obskuráló belehalt az őt ért támadásba.

14) A Harry Potter és Halál Ereklyéiben a fiatal Grindelwaldot és Dumbledore-t alakító Jamie Campbell Bower és Toby Regbo is visszatérnek a Grindelwald bűntettei-ben.

15) Rowling elismerte, hogy a Legendás állatok-franchise 19 évet ölel majd fel, melynek csúcspontja Dumbledore és Grindelwald epikus párbaja lesz.

16) A franchise 5 részből fog állni, tehát a mostani részt még követi majd 3.

17) Ez az epizód visszakalauzol minket a Roxfortba, de állítólag bemutatásra kerül az észak-amerikai varázslóiskola az Ilvermorny is!

18) Olyan nevek kerültek szóba Jude Law előtt Dumbledore-ként, mint Ewan McGregor, Arthur Darville, vagy épp Dan Stevens.

19) Szóba került Jared Harris is, aki annak a Richard Harris-nek a fia, aki a Harry Potter első két részében alakította a Roxfort igazgatóját, majd a harmadik rész forgatása előtt elhunyt. (Helyette érkezett a fedélzetre Michael Gambon, aki utána az összes többi részben eljátszotta a karaktert.)

20) Eddie Redmayne így nyilatkozott az aktuális részről: „A forgatókönyv kész labirintus. Olyan mintha egy útvesztőbe tévednél, Rowling hihetetlen bonyolultsággal rakta össze a sztorit. Ahogy haladunk előre, egyre több lesz a kapcsolat a Harry Potterrel, és a titkok gyakorlatilag a lábunk elé hullanak. Leesett az állam a végétől. Volt egy dolog, amire tényleg nem számítottam.”

Mezriczky Marcell