Tue. Nov 19th, 2019

Már tudjuk, hogy sikerült Timothée Chalamet új filmje

A Velencei Filmfesztiválon vászonra került  David Michôd „The King” című epikus műve, amely több Shakespeare-i Henrik történetet alapul véve íródott. 

A Netflix ősszel érkező drámájában a sikeres-fiatal Timothée játssza V. Henrik karakterét, akit főként a Szólíts a neveden című filmből ismerhetünk. A színészgárda további tagjai: Robert Pattinson, aki a francia trónörököst játssza, Lily-Rose Depp (bezony, Johnny Depp lánya), aki Catherine szerepében jelenik meg, Ben Mendelsohn alakítja IV. Henriket és Joel Edgerton is szerepel, aki egyébként a forgatókönyvírásban is segédkezett a rendező mellett.

Elolvasva a színészek neveit nem feltétlen számít az ember baklövésre, azonban az előzetes reakciók nem mindegyike magasztalja az alkotást.

David Ehrlich (IndieWire) szerint „Timothée Chalamet uralkodik, de a Netflix Shakespeare-epikusa nem érdemel koronázást.”

Xan Brooks (The Guardian) vicces párhuzamot von, hiszen leírja, hogy elgondolkodtató, vajon a fiatal Timothée elbírja-e a rábízott feladatot, de igazából anno a királyi udvar lakói pont ilyen izgatottan figyelték V. Henriket is.

Jonathan Romney (Screendaily) sem emeli a magasba, hiszen egy lehangoló vizuális élményként jellemzi.

Mind ezek tükrében nehéz azt mondani, hogy izgatottan várjuk a hivatalos megjelenés időpontját, ami egyébként november 1-jén lesz a Netflixen.