Sun. Dec 15th, 2019

Rólunk

Egy egyetemi projekt keretében létrejött kis csapat vagyunk, akik azt a feladatot kapták, hogy vezessenek blogot egy általuk választott témáról. Nálunk ebben az esetben a filmekre esett a választás. Bemutatkozásképpen szeretnénk egy pár mondatban kifejteni, hogy szerintünk mitől is jó egy film, ezek a rövid leírások pedig betekintést engednek az olvasónak a kritikai gondolkodásunkba. Mindenkihez tartozik egy lista is, melyen a top 3 kedvenc filmünk áll. Ennek segítségével be tudjuk mutatni, hogy ki mit szeret igazán, milyen filmkritikák érkeznek majd tőlük a jövöben és természetesen ezeket az alkotásokat bátran ajánljuk mindenkinek megtekintésre.

Mezriczky Marcell

Szerintem akkor igazán jó egy film, ha képes hatni ránk, kivált belőlünk valamit, műfajtól függetlenül. Vígjátékoknál megnevettet, thrillereknél/krimiknél a székbe szegez, drámáknál megérint. Ha erre nem képes, nincs létjogosultsága.

Top 3 kedvenc film:

Vankó Dávid

Sok minden meghatározhatja egy film kiválóságát. A jó film elgondolkodtatja a nézőt, olyan alkotások, amelyek után a néző más emberként távozik székéből. A forgatókönyv ügyesen kiaknázza a műfaji kereteket. Azokra a mozikra emlékszünk igazán, amelyek feltöltöttek minket – műfajtól függetlenül. Személyes kedvencek azok a filmek, amelyek végén a sztorin csavarnak egyet az alkotók, ezáltal maradandó nyomot hagynak emlékeinkben.

Top 3 kedvenc film:

Káldy Márton

Ajánlj egy jó filmet. Sokszor hallom ezt a mondatot és elsőre könnyűnek tűnhet a válasz, de egészen komplex. Olyannyira komplex, mint az élmény, amit nyújt egy tényleg remek mű. Szeretem, amikor egy hétköznapi már-már klisésnek mondható dolgot, például a szerelmet egy egészen más szemszögből közelíti meg az alkotó és azt érzem, ilyet még nem láttam. A jól megírt forgatókönyv és a dialógusok nekem kifejezetten fontosak, mivel a képek után ezeket szeretem a leginkább felidézni, főként ha elgondolkodtatóak. A jól elhelyezett csavarok egy jó filmben kifejezetten növelik az élményt.

Top 3 kedvenc film:

Vizi Gergely

Mi a kedvenc filmed? Nagyon sokszor hallottam már ezt a kérdést, és pont annyiszor nem tudtam rá válaszolni. Egy jó filmnek be kell szippantania, veled kell maradnia, miután kijöttél a moziból, és évek után is sokszor gondolsz rá, újra-újra nézed. Nekem valahol itt kezdődik egy jó film, és nagyon kevés alkotás képes erre szerintem. Így nehéz sorrendbe szedni azokat a műveket, amelyek a legnagyobb befolyással voltak rám, de jelenleg a TOP 3 kedvenceim közé a következő filmek tartoznak:

Bethlen Dávid

Csend van. Hiába vásárolt be az egész terem popcornból, most épp senki sem azzal foglalkozik. Mindenki a vászonra szegezi a tekintetét, valószínüleg csak úgy, mint nekem, erősebb a pulzusuk a szokásosnál. Ezért az érzésért imádok moziba járni. A csúcspont pedig a film végi nagy csavar, ami minél váratlanabb, annál könnyebben lesz a kedvencem. Fontos azonban, hogy a történet és a színészi teljesítmény önmagában is képes egy filmet a toplistám élére repíteni, még ha esetleg kicsit elvont alkotás is lesz belőle.

Top 3 kedvenc film: